Patronatele sunt nemultumite de intentia Ministerului Muncii de a reduce numarul de permise de munca pentru straini, in 2008, de la 12.000 la 10.000, dar si de faptul ca procedurile de admisie a strainilor pe piata interna a muncii sunt greoaie, a declarat, luni, directorul Confederatiei Nationale a Patronatului Roman, Cristian Parvan, citat de NewsIn.
Acesta sustine ca "este inadmisibil" ca ministrul muncii, Paul Pacuraru, sa recunoasca deficitul de forta de munca din România si, in acelati timp, sa diminueze numarul de permise de munca pentru straini.
"Desi toata lumea spune ca nu sunt muncitori, autoritatile gasesc de cuviinta sa reduca numarul de permise de munca, ceea ce ni se pare o reacţie de neinţeles. Desi in 2007 ne-am intalnit de mai multe ori cu reprezentanti ai Oficiului Roman pentru Imigrari si le-am explicat ceea ce am vrea sa se schimbe in lege, se pare ca este un dialog al surzilor, noi propunem, ei se fac ca au inteles si fac tot ca ei", a spus Parvan.
Parvan a amintit si faptul ca economia romaneasca va avea pierderi "enorme" din cauza lipsei fortei de munca. "Sunt multe proiecte de infrastructura, vin banii europeni care vor trebui investiti, iar noi nu vom putea face nimic din cauza lipsei muncitorilor. Germania a anuntat pierderi de 20 miliarde euro din cauza lipsei fortei de munca. La noi, cine o sa-si asume pierderile economice generate de lipsa muncitorilor, daca autoritatile una spun si alta fac?", s-a intrebat Parvan. Patronatele sunt nemultumite de intentia Ministerului Muncii de a reduce numarul de permise de munca pentru straini, in 2008, de la 12.000 la 10.000, dar si de faptul ca procedurile de admisie a strainilor pe piata interna a muncii sunt greoaie, a declarat, luni, directorul Confederatiei Nationale a Patronatului Roman, Cristian Parvan, citat de NewsIn.
Acesta sustine ca "este inadmis