Cu ajutorul a 850.000 de euro obtinuti prin Programul PHARE 2001 „Infrastructura Mica”, bazinul olimpic din Resita a fost complet reabilitat, dotat si modernizat, fiind redat circuitului competitional sportiv.
Proiectul referitor la reabilitarea bazinului a costat circa 1,1 milioane euro, iar durata implementarii lui a fost de 35 de luni. Cofinantarea a fost asigurata din fondurile bugetului local al primariei localitatii. Proiectul tehnic si financiar a fost realizat de o firma de consultanta din Resita, iar cererea de finantare si implementarea proiectului au fost intocmite de echipa proprie a Primariei Municipiului Resita.
Obtinerea finantarii nu a fost insa usoara. Ileana Chera, managerul proiectului din cadrul primariei, ii sfatuieste pe cei care doresc sa realizeze proiecte sa participe la cat mai multe instruiri si seminarii pe tema managementului de proiect sau pe tema scrierii si implementarii propunerilor de finantare.
Perspectiva istorica: scoala resiteana de natatie
in 1996, la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din lotul de 12 inotatori romani, trei au fost din Resita. Brigitte Prass si Carla Negrea sunt doar doua participante in lotul de natatie al Romaniei descoperite de antrenorul Ioan (Hans) Schuster, cel care a pus bazele scolii de natatie resitene.
Pe langa medaliile cucerite la campionatele nationale si balcanice, inotul resitean a avut si un rol social. Mii de elevi obisnuiau sa vina in timpul orelor de educatie fizica pentru a invata sa inoate de la varste fragede. in zona Resitei, exista cinci baraje de acumulare si o salba de lacuri, prin urmare exista si un potential pericol de inec si accidentare pentru copiii care ar putea veni sa inoate aici in loc sa mearga la un bazin sub supravegherea unui antrenor.
Prin reabilitarea si reintroducerea in circuitul economico-social si competitional a C