Parchetul General a publicat mapa profesionala a fostului ministru al Justitiei Monica Macovei. Despre fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, presa a scris ca, pe vremea cand era procuror, ar fi avut zeci de dosare restante, ca ar fi semnat un mandat de arestare in alb si ca ar fi fost un anchetator abuziv.
Mapa profesionala a Monicai Macovei - fost procuror in Parchetul ICCJ pana in anul 1997 si fost ministru al Justitiei intre decembrie 2004-aprilie 2007 - releva o serie de nereguli in activitate, de la intarzierea in rezolvarea cazurilor, pana la comunicarea deficitara cu superiorii, potrivit unor surse.
Dupa ce presdintele Traian Basescu a refuzat numirea Noricai Nicolai la Justitie, invocand nereguli in dosarul profesional al acesteia, jurnalistii au solicitat Ministerului Public date profesionale cu privire la fostul detinator al portofoliului Monica Macovei.
Mai mult, presa a facut referire si la cazul procurorului Daniel Morar, seful Directiei Nationale Anticoruptie (numit de Macovei, in vara lui 2005-n.r.), care a determinat condamnarea Romaniei la Curtea Europeana de la Strasbourg in cazul lui Liviu Ciupe, sef al Directiei de Drumuri si Poduri Bistrita, arestat nelegal.
Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, si-a dat demisia, in anul 1997, din functia de procuror, dupa ce procurorul general al Romaniei de atunci, Nicolae Cochinescu, a solicitat un control al activitatii acesteia, sustin surse judiciare.
Controlul a avut loc la sfarsitul anului 1996, cand Monica Macovei era procuror in cadrul Parchetului General (actualul Parchetul al Inaltei Curti de Casatie si Justitie), Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica - Serviciul pentru drepturile omului si criminologie. Seful direct al Monicai Macovei, procurorul Adrian Vlad, a constatat ca magistrata avea nesolutionate 5 lucr