Intr-un raport stiintific emis Autoritatea Europena pentru Siguranta Alimentelor (EFSA), se arata ca europenii pot consuma alimente ce provin de la animalele clonate fara nici un pericol, se afirma intr-un comunicat al autoritatii europene.
"Este foarte putin probabila existenta unor diferente in ceea ce priveste siguranta alimentelor care provin de la clone in comparatie cu cele nascute pe cale naturala", se arata in comunicatul EFSA.
Raportul s-a facut ca urmare a unei cereri a Comisiei Europene pentru evaluarea implicatiilor alimentelor provenind de la animalele clonate asupra sanatatii.
Desi numarul animalelor clonate care se imbolnavesc si mor este mai mare in raport cu cele nascute pe cale traditionala aceast fapt nu ar constituii un pericol daca animalele bolnave sunt indepartate din sectorul alimentar, concluzioneaza raportul EFSA.
"EFSA spune ca animalele clonate sunt mai bolnave si au o rata a mortalitatii mai mare si ca nu sunt suficiente date care sa confirme faptul ca aceste animale nu au un impact asupra mediului inconjurator. in pofida acestor lucruri, comisia recomanda europenilor consumul alimentelor care provin de la animale clonate", a declarat ingrijorat Helen Holder, coordonator al organizatiei Friends of the Earth Europe.
Biotechnology Industry Organization (BIO), din Statele Unite, saluta concluzia stiintifica la care a ajuns EFSA: "Clonarea este o noua tehnologie reproductiva care ii poate ajuta pe producatori sa livreze alimente sigure, de calitate inalta si abundenta intr-o maniera consistenta".
Intr-un raport stiintific emis Autoritatea Europena pentru Siguranta Alimentelor (EFSA), se arata ca europenii pot consuma alimente ce provin de la animalele clonate fara nici un pericol, se afirma intr-un comunicat al autoritatii europene.
"Este foarte putin probabil