Pe piata bancara din Romania nu exista nimic de cumparat pe masa, considera Corrado Passera, directorul executiv (CEO) al grupului italian Intesa Sanpaolo, al treilea din zona euro ca valoare a capitalizarii de piata.
El spune ca, deocamdata, strategia privind Romania vizeaza consolidarea operatiunilor existente, respectiv pe cele ale Sanpaolo IMI Romania si CR Firenze Romania, ramanand in asteptarea unei oportunitati in eventualitatea in care unul dintre jucatorii prezenti pe piata ar hotari sa se retraga.
Intesa s-a numarat printre bancile internationale care au concurat in 2005 pentru preluarea BCR.
"Deocamdata nu sunt tinte pentru o achizitie. Cred ca a fost intelept din partea noastra ca am limitat pretul pe care am fost dispusi sa-l oferim pentru BCR pentru ca pretul constituie un criteriu important pentru noi si il avem in vedere tot timpul. Acum ne multumim sa fim prezenti pe piata, integram afacerile pe care le avem si incercam sa le crestem cat de mult putem. Ma astept ca unii dintre jucatorii prezenti in 'Noua Europa' sa-si mai schimbe strategiile si astfel ar putea aparea o oportunitate pentru noi, pentru ca suntem hotarati sa ramanem in Romania", a comentat Corrado Passera pentru ZF. El spune ca piata romaneasca va continua sa fie atractiva atat pentru intreprinzatori, cat si ca varianta de outsourcing. "Vom gasi variante de crestere si vom sta pe piata chiar daca nu vom avea o afacere prea mare".
Giovanni Boccolini, seful diviziei care supervizeaza filialele din afara Italiei, afirma ca Intesa Sanpaolo nu are obiective ambitioase in privinta cotei de piata, in conditiile in care noua strategie de crestere porneste de la o baza de doar 1%.
"Nu putem tinti spre o cota mare la nivel de tara. Ceea ce vom face va fi sa ne concentram pe anumite zone, iar in acelea intentionam sa atingem o cota de piata de 6-7% in urmatorii trei a