Macelarii elvetieni semnaleaza lipsa intestinelor de vaca importate din Brazilia si care sunt folosite la fabricarea carnatilor, relateaza BBC. Asociatia Producatorilor de Carne din Elvetia a afirmat ca stocurile de intestine folosite la prepararea carnatilor favoriti, marca Cervelat, ar putea sa se epuizeze in vara, atunci cand se va desfasura Campionatul European de fotbal iar in tara vor sosi mii de suporteri.
Desi Elvetia nu este membru al UE, Tara Cantoanelor accepta regulile de import stabilite de Bruxelles iar asociatia macelarilor se teme ca nu va mai putea achizitiona intestinele de care au atata nevoie. 160 de milioane de carnati sunt vanduti anual in Elvetia. Ei sunt preparati din carne de vita, sunca si porc si sunt introdusi in intestine de vaca.
Oameni de stiinta, reprezentanti ai autoritatilor si din industrie au format o celula de urgenta care sa rezolve criza carnatilor. Desi acestia cauta noi surse de aprovizionare in Argentina, Uruguay si Africa de Sud, elvetienii prefera sa pastreze traditia, si sa se aprovizioneze din Brazilia.
Macelarii elvetieni semnaleaza lipsa intestinelor de vaca importate din Brazilia si care sunt folosite la fabricarea carnatilor, relateaza BBC. Asociatia Producatorilor de Carne din Elvetia a afirmat ca stocurile de intestine folosite la prepararea carnatilor favoriti, marca Cervelat, ar putea sa se epuizeze in vara, atunci cand se va desfasura Campionatul European de fotbal iar in tara vor sosi mii de suporteri.
Desi Elvetia nu este membru al UE, Tara Cantoanelor accepta regulile de import stabilite de Bruxelles iar asociatia macelarilor se teme ca nu va mai putea achizitiona intestinele de care au atata nevoie. 160 de milioane de carnati sunt vanduti anual in Elvetia. Ei sunt preparati din carne de vita, sunca si porc si sunt introdusi in intestine de vaca.
@N_P