Ion Toma directorul RAJAC Iasi Maine, consilierii judeteni vor dezbate raportul de activitate pe anul 2007 al Regiei Autonome Judetene de Apa Canal (RAJAC) Iasi, ca operator unic judetean in sfera serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare. Potrivit acestui raport, in cursul anului 2007, regia a inregistrat un profit net de peste 9 milioane lei, cu aproape jumatate in plus fata de ceea ce-si propusesera la inceputul anului sefii institutiei. Ion Toma, directorul RAJAC Iasi, a precizat ca din profitul rezultat in anul recent incheiat, se vor face noi investitii in 2008, in infrastructura si nu numai.
In alta ordine de idei, in acelasi raport se mentioneaza si numarul sesizarilor venite din partea consumatorilor. Cele mai multe au vizat canalizarile infundate. Acestea au fost in numar de 4.821, cu aproximativ o mie mai mult decat isi propusesera la inceputul anului trecut sefii regiei iesene. Totodata, regia ieseana a mai inregistrat 4.283 de sesizari privind defectiuni la sistemul de distributie a apei, mult mai putine decat se asteptau cei de la RAJAC. In alta ordine de idei, anul 2007 a fost unul plin de procese pentru RAJAC Iasi. Astfel, au fost inregistrate un numar de 76 litigii, din care 43 au avut ca subiect recuperarea debitelor restante, care au insumat aproximativ 12 milioane lei, cele mai multe dintre datorii acumulandu-le bugetarii, cu restante de peste 8 milioane lei, si societatile comerciale, care au insumat restante de aproximativ un milion de lei. In topul datornicilor catre RAJAC, pe primul loc se situeaza SC FORTUS SA, cu o datorie de aproape 4 milioane lei. Urmeaza SC Moldova Tricotaje SA, cu o datorie de 400 de mii lei si Moldomobila SA, care datoreaza regiei iesene 190 de mii lei.
Ion Toma directorul RAJAC Iasi Maine, consilierii judeteni vor dezbate raportul de activitate pe anul 2007 al Regiei Autonome Jude