Citigroup, cea mai mare banca americana in functie de active, anunta ca are pierderi de aproape 10 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului trecut. Banca a anuntat, de asemena, ca a anulat datorii de circa 18 miliarde de dolari, reprezentand credite ipotecare neperformante. Pentru comparatie, rezervele valutare anuntate recent de BNR sunt de 22 de miliarde de euro.
Totodata, pentru a incerca sa se redreseze din situatia de criza, banca spune ca va face concedieri masive. 4 000 de angajati urmeaza sa-si piarda locul de munca, iar in urmatoarele luni se asteapta si alte concedieri, scrie cotidianul The New York Times in editia electronica de miercuri.
Pentru intreg anul trecut, grupul financiar american anunta ca profitul sau net a scazut dramatic, cu 83% pana la 3,62 miliarde de dolari, comparativ cu un profit de 21,53 miliarde de dolari in 2006. Dupa acest anunt, actiunile la bursa ale Citigroup au scazut, miercuri dimineata, cu 5, 6 procente, ajungand la 1,64 de dolari. Directorul executiv al Citigroup, Vikram Pandit, a catalogat pierderile grupului drept "categoric inacceptabile". Banca isi va reduce dividendele cu 41%, si spera sa obtina o infuzie de capital de 12,5 miliarde de dolari, mai scrie sursa citata. Insa, pentru a-si echilibra balanta contabila, grupul financiar va avea nevoie de mult mai multi bani, daca criza de pe piata creditelor ipotecare se va accentua, spun analistii economici citati de The New York Times. Citigroup, cea mai mare banca americana in functie de active, anunta ca are pierderi de aproape 10 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului trecut. Banca a anuntat, de asemena, ca a anulat datorii de circa 18 miliarde de dolari, reprezentand credite ipotecare neperformante. Pentru comparatie, rezervele valutare anuntate recent de BNR sunt de 22 de miliarde de euro.
Totodata, pentru a incerca sa se r