L-am cunoscut întâmplător la un eveniment. Pentru noi şi cititorii Jurnalului de bucătărie a pregătit o supă ca la mama acasă. Este vorba despre Radu Nicolae, bucătar cu o bogată experienţă internaţională.
L-am cunoscut întâmplător la un eveniment. De descoperit l-am descoperit abia când i-am gustat preparatele: rafinate şi delicioase. Pentru noi şi cititorii Jurnalului de bucătărie a pregătit o supă ca la mama acasă. Este vorba despre Radu Nicolae, bucătar cu o bogată experienţă internaţională. Tot el ne-a împărtăşit câteva dintre secretele care fac o supă gustoasă.
Ce preparate speciale se găsesc în restaurantele româneşti? Există supe-vedetă? Da, sunt câteva reţete cu totul şi cu totul speciale. Spre exemplu, supa de ceapă, supa Minestrone, supa elveţiană. La noi în ţară se găsesc doar în restaurantele de patru şi de cinci stele. Eu, spre exemplu, am aflat reţetele de la trei maeştri bucătari: Ion Manciu, Ion Şerban şi Ivan Tache.
Gusturi
Care sunt ciorbele preferate de români? La noi se mănâncă ciorbă în special iarna şi primăvara, timpuriu. La mare căutare este ciorba de fasole cu ciolan afumat. Apoi urmează ciorba de burtă şi cea de potroace. Vara, oamenii vor în special grătar, peşte şi diferite salate. Mai rar se cere şi supă de roşii cu orez.
Care sunt tendinţele în gastronomie? La ora actuală sunt foarte căutate preparatele italieneşti şi cele franţuzeşti. Spre exemplu, jambon cu pepene galben şi rucola cu parmezan. În general, salatele sunt apreciate de doamne care ţin la siluetă. De Sărbători însă… puţini sunt cei care se mai uită la calorii.
De unde pasiunea pentru bucatele internaţionale? Oamenii au început să călătorească şi să guste bucatele altor popoare. E vorba despre curiozitate şi puţin snobism. Ei văd afară unele lucruri, apoi vin în ţară şi vor să mănânce la fel şi în restaurantele de la noi