Ieri a avut loc o noua intrunire a membrilor Comitetului Antiepizootic pentru a discuta un prim bilant al masurilor luate dupa descoperirea cadavrului unei vulpi bolnave de rabie. La aceasta au participat reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare si Siguranta Alimentelor (DSVSA), sefi ai regiilor din subordinea Consiliului Local, precum si sefi din cadrul directiilor din primarie.
"Astazi (ieri - n.r.) a avut loc o noua intalnire a Comitetului Antiepizootic. Practic, am facut o analiza la zi a situatiei din oras. Actiunea va dura pana la sfarsitul saptamanii", a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei. Acesta a adaugat ca toti cainii care vor fi prinsi si care nu sunt agresivi sau infectati vor fi castrati si eliberati. "Nu vom inceta prinderea cainilor, dar nu putem sa ii omoram. Au fost presiuni din partea unor organizatii, iar alte organisme care puteau decide eutanasierea cainilor au cedat in fata acestora", a mai declarat Mihai Chirica. Conform datelor prezentate, pana pe 14 ianuarie au fost controlate 742 de locuinte. Au fost vaccinati 724 de caini, 311 pisici, 75 porcine, 48 cabaline, 50 taurine, 144 ovine si o capra. In total au fost capturati 156 caini fara stapan, iar 32 eutanasiati. Actiunile de prindere a cainilor vor avea loc pe jumatate din suprafata municipiului, mai precis este vorba de arealul cuprins intre Plopii fara Sot - Metalurgie - Ciurchi - A. Panu - Cinema Victoria - Mircea cel Batran - Cicoarei - Podisului - Soseaua Iasi-Voinesti.
Ieri a avut loc o noua intrunire a membrilor Comitetului Antiepizootic pentru a discuta un prim bilant al masurilor luate dupa descoperirea cadavrului unei vulpi bolnave de rabie. La aceasta au participat reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare si Siguranta Alimentelor (DSVSA), sefi ai regiilor din subordinea Consiliului Local, precum si sefi din cadrul directiil