Săptămâna aceasta se trage linie în campania de lansare a fondurilor private de pensii. Dacă nu v-aţi ales fondul până acum, veţi fi alocat unui administrator prin tragere la sorţi. Şansele cele mai mari sunt să „picaţi“ la ING, Allianz sau Generali. Joi e ultima zi când mai puteţi semna contractele de aderare la unul din cele 18 fonduri de pensii private. Salariaţii sub 35 de ani care nu şi-au ales până acum fondul de pensii private vor fi alocaţi de calc
Săptămâna aceasta se trage linie în campania de lansare a fondurilor private de pensii. Dacă nu v-aţi ales fondul până acum, veţi fi alocat unui administrator prin tragere la sorţi. Şansele cele mai mari sunt să „picaţi“ la ING, Allianz sau Generali.
Joi e ultima zi când mai puteţi semna contractele de aderare la unul din cele 18 fonduri de pensii private. Salariaţii sub 35 de ani care nu şi-au ales până acum fondul de pensii private vor fi alocaţi de calculator.
Regula este că administratorii cu cele mai mari cote de piaţă vor primi cei mai mulţi clienţi. Salariaţii cu vârste între 35 şi 45 de ani nu vor fi alocaţi în mod automat, având posibilitatea de a opta oricând pentru un fond de pensii. Prin urmare, circa 700.000 de persoane care plătesc contribuţii sociale ar trebui să participe la această „loterie“, estimează oficialii Casei de Pensii.
Aveţi mai mult de o şansă din trei să fiţi alocat la ING, şi peste una din patru să deveniţi clientul Allianz Pensii, potrivit cotelor de piaţă de la începutul anului ale fondurilor. Salariaţii sub 35 de ani vor fi împărţiţi în patru categorii: bărbaţi cu vârsta între 26 şi 35 de ani, bărbaţi sub această vârstă, femei cu vârsta între 26 şi 35 de ani, femei sub această vârstă. Şansele să fiţi repartizat la un anume fond de pensii sunt însă aceleaşi, indiferent de segmentul în c