Celebra vânătoare de la Balc a dlui Ţiriac e nimic pe lângă vânătoarea de mape profesionale al cărei start l-a dat preşedintele Băsescu trăgând în mapa dnei Nicolai. Dacă anticipa (aşa cum ar fi trebuit) ce declanşează, probabil că dl Băsescu s-ar fi gândit de două ori (aşa cum nu-i e felul) înainte de a introduce criteriul mapei în circuitul public. Întâi, fiindcă e imposibil să găseşti sfinţi în viaţă şi apoi fiindcă nicio greşeală anterioară nu exclude performanţele ulterioare.
Scotocind imprudent prin mapa dnei Nicolai - ale cărei probleme nu se află în mapă ci în cap, având în vedere atitudinea sa constantă împotriva angajamentelor cu U.E. - preşedintele a servit mass-media cu o temă de mare succes în ziua de azi când voyerismul şi exhibiţionismul au devenit sporturi naţionale. Mapa profesională a devenit rapid un criteriu aplicat retroactiv celor pe care fiecare tabără şi-a asmuţit gonacii. Primele trofee au fost, fireşte, dna Monica Macovei, procurorul şef al DNA Daniel Morar şi preşedintele Băsescu. Cum era de aşteptat, mapele Macovei şi Morar conţin erori comparabile cu ale dnei Nicolai.
Numărătoarea paralelă a păcatelor a semnalat imediat frauda electorală a dlui Băsescu: dna Nicolai a fost cântărită cu mapa pe ea ca să dărâme cântarul în timp ce dna Macovei a fost scutită, la vremea ei, de mapă. Dar cum cine sapă mapa altuia cade el în ea, mapa dlui Băsescu a fost recuperată de pe mapamond şi adusă în mapa presei. Aşadar, comandantul Băsescu, care nu mai conteneşte să se laude cu isprăvile sale de "marinel", a fost dat afară în '89 de la conducerea Navrom din Anvers fiindcă a semnat incorect facturile privind repararea unei nave.
Un fleac! Ciuruise bugetul! Şi mai grav este episodul anterior, din portul Rouen, pe care dl Băsescu l-a povestit el însuşi la TV în '98. Acuzat de francezi că nava sa ar fi provocat u