Judetul Braila sta destul de bine la capitolul investitii in protectia mediului. Cel putin, asa o arata suma totala cheltuita, anul trecut, de agentii economici si unitatile administratiei publice locale: 59.046.674 lei (560,4 miliarde de lei vechi). Cei mai multi bani provin din sursele proprii ale agentilor economici - 39,05 milioane lei - in timp ce de la bugetele locale s-au investit 6,5 milioane lei, iar din fonduri ISPA si SAPARD 13,4 milioane de lei.
Cea mai mare investitie de mediu derulata in judetul nostru, in valoare de 12,9 milioane de lei, s-a axat pe extinderea sistemului de canalizare a municipiului Braila. O alta investitie de anvergura,
de peste 10 milioane de lei, apartine Administratiei Portuare a Dunarii Maritime Galati - Sucursala Braila, constind in reabilitarea unui cheu, pe dana 40.
Investitii substantiale au facut si "Celhart Donaris" SA - peste 8,7 milioane lei, pentru modernizarea mai multor instalatii - si CET SA - aproape 3 milioane, pentru reabilitarea unui cazan, a sistemului de distributie a energiei termice si pentru modernizarea unor puncte termice din municipiu. Sucursala "Electrocentrale" Braila a investit 719.872 lei, pentru reabilitarea sistemului de ape agresive in timp ce "Promex" SA a alocat 856.560 lei, pentru o instalatie de retinere a pulberilor la cuptoare.
La "Complexul de Porci" Braila SA, ferma Baldovinesti, un obiectiv care a stirnit asta-vara indignarea brailenilor, din cauza mirosurilor pestilentiale raspindite in zilele caniculare, s-au investit ceva bani, in protectia mediului, insa probabil nu suficienti pentru rezolvarea definitiva a problemei. Astfel, patronatul acestei unitati a cheltuit 42.032 lei, pentru reparatii canalizari, si 19.095 lei, pentru reparatii conducte de evacuare. Tot la o crescatorie de porci, axata insa doar pe scroafe de reproductie, apartinind fir