Este perioada rece a anului si toti "beneficiem" de cateva zile de raceala sau gripa. Pe langa retetele prescrise de medici, ideale ar fi si produsele naturale, folosite atat pentru prevenirea unor infectii, cat si pentru a grabi vindecarea unor boli. Mierea, polenul, propolisul si laptisorul de matca sunt cunoscute de secole pentru proprietatile lor curative. Din articolul de mai jos puteti afla cum sa va pastrati sanatosi pe cale naturala.
Mierea
Atunci cand vorbim despre miere, prima noastra reactie este sa ne gandim la ceva dulce si apoi hranitor. Un produs natural, menit sa ne intareasca organismul si chiar sa ne indulceasca, foarte usor de asimilat, deoarece continutul de microelemente al mierii este similar cu cel al sangelui uman, asa poate fi definita mierea. Din punct de vedere nutritional mierea contine apa, zaharuri nereductoare, gome si dextine, substante minerale, proteine, acizi organici, fermenti,vitamine, hormoni, in jur de 435 de substante organice. Acest produs natural este folosit si ca indulcitor pentru ceai, cafea, lapte, dar se foloseste si in retete pentru diferite boli, precum:
afectiuni cardiaceinsomniespasmofilietuberculoza pulmonaratuse convulsivaarsuri constipatie
Pentru zilele in care ne simtim obositi, atat fizic cat si intelectual, mierea este o solutie perfecta.
Polenul
Acesta este un aliment proteic deosebit de bogat in elemente necesare existentei plantelor, dar si organismelor animale. Polenul contine o substanta foarte importanta, anevrina, substanta care detine un rol important pentru functionarea normala a sistemului nervos. Acest aliment este:
un stimulent al poftei de mancareinlesneste digestiaimbunatateste tonusulalunga obosealaprevine rahitismulcaderea parului si chiar face sa creasca mai bine parul, hranindu-i radacinile. Propolis
Acesta este compus di