Cursele de la Royal Ascot nu mai sunt ce-au fost o dată: o paradă nesfârşită a ţinutelor elegante ale bogaţilor aparţinând elitei Marii Britanii, pe fundalul curselor de cai. Royal Ascot s-a transformat într-o adunare unde vin să-şi afişeze buricul şi picioarele doamne de tot felul. Din acest motiv, la ordinul Reginei Elisabeta a II-a, cei care vor încălca de-acum încolo codul vestimentar strict de la Royal Ascot nu vor putea să intre. Ducele de Devonshire, preşedintele cursei de la Royal Ascot (care este proprietatea Coroanei), a comunicat noul cod vestimentar celor 80.000 de posesori de permis de intrare în „secţiunea regală”, şi vrea să-l extindă la toţi participanţii la curse, de la toate secţiunile.
Ducele s-a sesizat în legătură cu cantitatea mare de piele (tatuată sau nu) afişată de unele persoane şi a decis că aşa nu se mai poate. La bărbaţi, ţinuta la costum cu vestă şi joben nu este negociabilă. În ceea ce priveşte femeile, acestea trebuie să poarte pălării sau orice alt accesoriu care captează atenţia, dar să renunţe la rochiile care lasă umerii goi şi la rochiile ale căror bretele sunt mai înguste de 2,5 centimetri. Fustele mini sunt „nepotrivite”, iar pantalonii sunt „acceptabili” doar dacă sunt din acelaşi material cu jacheta. (A.I.)
Cursele de la Royal Ascot nu mai sunt ce-au fost o dată: o paradă nesfârşită a ţinutelor elegante ale bogaţilor aparţinând elitei Marii Britanii, pe fundalul curselor de cai. Royal Ascot s-a transformat într-o adunare unde vin să-şi afişeze buricul şi picioarele doamne de tot felul. Din acest motiv, la ordinul Reginei Elisabeta a II-a, cei care vor încălca de-acum încolo codul vestimentar strict de la Royal Ascot nu vor putea să intre. Ducele de Devonshire, preşedintele cursei de la Royal Ascot (care este proprietatea Coroanei), a comunicat noul cod vestimentar celor 80.000 de posesori de permis de intrare în