In anul 2008, Ministerul Culturii si-a propus sa restaureze 21 de monumente istorice, printre care se regaseste si Catedrala de rit vechi din Braila. Proiectul se va realiza prin Programul National de Restaurare, care are alocat anul acesta un buget de 36 de milioane de lei, a declarat secretarul general al Ministerului Culturii, Virgil Nitulescu, intr-o conferinta de presa. Se vor finanta lucrari care pot fi incheiate in 2008, politica fiind aceea de a da bani multi acolo unde se stie ca lucrarile vor fi terminate. In 2008 Ministerul si-a propus sa receptioneze lucrarile de restaurare de la Cetatea Alba Carolina, Biserica Sf. Gheorghe si Dimitrie din Rucar, Palatul Culturii din Cimpulung, Capela Elena Doamna din Bucuresti, Catedrala de rit vechi din Braila si Biserica Sf. Andrei din Frunzanesti, judetul Calarasi.
Alte obiective care vor fi restaurate sint Biserica Adormirii Maicii Domnului din Bixad, judetul Covasna, Casa cu arcade din Sfintu Gheorghe, Biserica Sf. Nicolae din Holboca, judetul Iasi, Biserica Sfintii Apostoli din Tautii de Sus, judetul Maramures, Biserica evanghelica fortificata din Saschiz, judetul Mures, Manastirea Neamt, Sinagoga de lemn din Piatra Neamt, Teatrul National din Caracal, Manastirea Sucevita, Ansamblul manastirii Zanca si Biserica Sf. Simion din Turnul Rosu, toate trei din judetul Suceava
Pe lista mai sint incluse Biserica Cuvioasa Parascheva din Calinesti, judetul Valcea, Biserica armeneasca Sf. Gheorghe din Focsani si Schitul Bordesti, ambele din Vrancea, si Manastirea Floresti din Vaslui.
La cele 36 de milioane de lei alocate de Ministerul Culturii se adauga 27 de milioane din bugetul pentru culte, bani alocati pentru lacasuri de cult care sint monumente istorice.
In 2007, Oficiul National al Monumentelor Istorice a receptionat lucrarile de restaurare a 13 obiective si a cheltuit 29 de mi