Astazi, 17 ianuarie, este ultima zi in care se mai poate opta pentru un fond de pensii private. Potrivit legii, salariatii cu varste pana in 35 de ani sunt obligati sa adere la un astfel de fond, iar cei cu varsta intre 35 si 45 de ani se pot inscrie doar daca doresc. Primele contributii vor fi transferate din sistemul public in sistemul privat incepand cu luna aprilie. In acest an, procentul este de 2%, urmand ca in opt ani acesta sa ajunga progresiv, la 6%.
Potrivit legii, in termen de 30 de zile calendaristice de la incheierea procedurii de aderare initiala, persoanele care nu si-au definit optiunea pentru un fond de pensii administrat privat sau au semnat pentru mai multe fonduri, vor fi repartizate aleatoriu de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS). Repartizarea se va face "direct proportional cu numarul persoanelor validate pe fiecare fond de pensii administrat privat in parte, raportat la totalul persoanelor validate pentru toate fondurile de pensii administrate privat".
Conform datelor oficiale, ING Fond de Pensii, Allianz Pensii Private si Generali Fond de Pensii detin, in prezent, primele trei locuri pe aceasta piata, dupa numarul adeziunilor. Astazi, 17 ianuarie, este ultima zi in care se mai poate opta pentru un fond de pensii private. Potrivit legii, salariatii cu varste pana in 35 de ani sunt obligati sa adere la un astfel de fond, iar cei cu varsta intre 35 si 45 de ani se pot inscrie doar daca doresc. Primele contributii vor fi transferate din sistemul public in sistemul privat incepand cu luna aprilie. In acest an, procentul este de 2%, urmand ca in opt ani acesta sa ajunga progresiv, la 6%.
Potrivit legii, in termen de 30 de zile calendaristice de la incheierea procedurii de aderare initiala, persoanele care nu si-au definit optiunea pentru un fond de pensii administrat privat