La Veneţia, una dintre temele principale este, în acest an, „România şi muzica sa“. Sursa: Reuters
Câteva oraşe europene(şi nu numai) dauacum startul la carnavalurişi se întrec înparade, băutură pesăturate şi distracţieîn costume cât mai trăsnite. Chiardacă nu se înscriu în topul „mascaţilor“, din ce în ce mai mulţiromâni se aventurează într-oastfel de minivacanţă. Care suntînsă cele mai cunoscute petreceride sezon?
Carnavalul de la Veneţia este şicel mai popular printre români, aşacum spun operatorii din turism.„Românii se duc la Veneţia pentrucă este şi cel mai apropiat, are ceamai lungă tradiţie şi are loc întrunuldintre cele mai romanticeoraşe din Europa, în apropiereaValentine’s Day“, spune MirceaVladu, de la Prestige Tours.
Pentru ediţia din acest an,organizatorii au ales printretemele principale „România şimuzica sa“. Nightlosers, ShukarCollective, Amadeus şi Orchestrade Cameră Philarmonia dinBucureşti vor concerta în PiaţaSan Marco. Actorul Dan Puric vaavea un spectacol la TeatrulGoldoni. Căluşarii şi alte grupuriartistice vor reprezenta tradiţiileromâneşti.
Dacă îţi surâde ideea, pregăteşte-ţi bagajele: carnavalulîncepe pe 25 ianuarie şi setermină pe 5 februarie. Poţi fidoar un spectator la Paradă sau săparticipi chiar tu însuţi.
Bărbaţii se pot costuma înfemei, muncitorii în prinţi,arlechini sau baroni, fiecaretrăind în pielea personajului dorit- iar femeile în prinţese, înrăzboinica Xena sau în vrăjitoare(costume foarte populare, dupăcum spun specialiştii).
Cei mai mulţi închiriazăcostumele, dar îl poţi şi cumpăra- în cazul în care te tentează sămergi şi la anul.
PROGRAM
Spectacolecu artişti români
Sâmbătă, 26 ianuarie.Concert susţinut de Orchestrade Cameră Philarmonia dinBucureşti (dirijor: NicolaeIliescu) în Piaţa San Marco.
Miercuri, 3