Multe studii arată că ciocolată face bine la inimă, se pare că ea nu face bine oaselor. Femeile în vârstă care mănâncă ciocolată în fiecare zi au oasele mai subţiri şi mai fragile decât cele care mănâncă rar acelaşi tip de desert. Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Şcoala de Medicină şi Farmacologie din Australia.
Ciocolata este bogată în flavonoizi, despre care unele studii spun că sunt buni pentru oase. Totuşi, ciocolata conţine şi oxalaţi, care blochează absorbţia de calciu în organism. Pentru a investiga efectul ciocolatei asupra oaselor, cercetătorii au studiat 1.001 femei cu vârste cuprinse între 70 şi 85 de ani. Femeile care consumau zilnic ciocolată aveau o densitate osoasă cu 3,1% mai mică faţă de cele care mâncau ciocolată doar o dată pe săptămână.
Mai mult, femeile care consumau zilnic ciocolată aveau oasele călcâiului şi tibia mai subţiri. Atât femeile care mâncau ciocolată zilnic, cât şi cele care mâncau doar săptămânal au consumat pe toată perioada studiului aceeaşi cantitate de fructe şi legume.
De asemenea, toate femeile au avut o dietă în care substanţele nutritive se aflau în cantităţi egale pentru toate voluntarele. Femeile care mâncau ciocolată zilnic erau mai slabe şi aveau un index al masei corporale mai mic.
O observaţie a cercetătorilor a fost aceea că femeile care mâncau zilnic ciocolată aveau un statut economic mai ridicat. Cercetătorii vor să dezvolte studiul pentru a confirma 100% faptul că un consum mare de ciocolată afectează oasele. (Ş.C.)
Multe studii arată că ciocolată face bine la inimă, se pare că ea nu face bine oaselor. Femeile în vârstă care mănâncă ciocolată în fiecare zi au oasele mai subţiri şi mai fragile decât cele care mănâncă rar acelaşi tip de desert. Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Şcoala de Medicină şi Farmacologie din Australia.
Ciocolata este bogată în fla