In ultimele doua zile, la Centrul de Transfuzie Sanguina Braila s-a inregistrat un numar record de donatori noi de la inceputul acestui an, 47 dintre acestia prezentindu-se pentru a oferi picatura de viata pentru un bolnav care se afla internat la Spitalul Fundeni. Dincolo de gestul umanitar fata de braileanul care este pacientul spitalului bucurestean, o parte dintre apartinatorii acestuia si-au manifestat dorinta de a deveni donatori fideli ai Centrului de Transfuzie, pentru a putea salva, astfel, si alte vieti. "Venind la prima donare, le-am facut analizele gratuit - cele pe care le facem la nivelul Centrului de Transfuzie, care nu sint aceleasi cu analizele cuprinse in Programul national de evaluare a starii de sanatate, ci analize care se axeaza mai mult pe boli transmisibile, iar o buna parte dintre acesti donatori au cerut buletine de analize, ca sa stie exact situatia starii lor de sanatate. Nu este o noutate ca pentru o persoana internata doneaza atit de multe cunostinte, rude, colegi, dar este primul astfel de caz de la inceputul acestui an. Consider insa ca este extraordinar de frumos ca, intr-un anumit moment, cineva sa poata organiza un grup mare de oameni pentru a face un gest umanitar", ne-a spus dr. Magdalena Iugulescu, directorul CTS.
Potrivit sursei citate, in cursul anului trecut, la Centrul deTransfuzie Sanguina Braila s-au inregistrat aproape 12.000 de donatori si s-au recoltat 5.300 litri de singe.
La Braila, de citiva ani nu a existat criza de singe pentru nici o grupa, iar acest aspect se datoreaza si faptului ca principala preocupare a conducerii Centrului de Transfuzie este aceea de a constientiza donatorii ca picatura lor de singe salveaza alte vieti si ca donarea este un gest umanitar, pe care ar trebui sa il faca toate persoanele sanatoase, desi donatorii fideli sint stimulati potrivit legislatiei in vigoare cu cite