Guvernul va stabili valoarea finală a taxei de primă înmatriculare în funcţie de trei noi cerinţe ale Comisiei Europene, care însă nu vor schimba fundamental valorile propuse de experţii români, a declarat vineri ministrul mediului, Korodi Attila.
Potrivit acestuia, Comisia Europeană a cerut României să stabilească un cuantum mai mare al taxei de primă înmatriculare în cazul maşinilor mai poluante, ca taxa să scadă mai mult în funcţie de vechime în cadrul aceleiaşi grupe de poluare şi ca procedura de contestare a taxei să fie extinsă şi mai clar stabilită. „Subliniez că modificările cerute de Comisie nu schimbă decât la nivel de virgulă, dacă vreţi, cuantumurile propuse de noi“, a declarat Korodi, care a precizat că, în urma noilor cerinţe ale experţilor europeni, partea română lucrează încă la stabilirea valorilor pe care urmează să le legifereze.
Demnitarul a precizat că România nu va mai trimite la Bruxelles alt document legat de valorile modificate ale taxei, ci va transpune în legislaţie direct valorile stabilite în funcţie de noile cerinţe. Guvernul va stabili valoarea finală a taxei de primă înmatriculare în funcţie de trei noi cerinţe ale Comisiei Europene, care însă nu vor schimba fundamental valorile propuse de experţii români, a declarat vineri ministrul mediului, Korodi Attila.
Potrivit acestuia, Comisia Europeană a cerut României să stabilească un cuantum mai mare al taxei de primă înmatriculare în cazul maşinilor mai poluante, ca taxa să scadă mai mult în funcţie de vechime în cadrul aceleiaşi grupe de poluare şi ca procedura de contestare a taxei să fie extinsă şi mai clar stabilită. „Subliniez că modificările cerute de Comisie nu schimbă decât la nivel de virgulă, dacă vreţi, cuantumurile propuse de noi“, a declarat Korodi, care a precizat că, în urma noilor cerinţe ale experţilor europeni, partea română lucrează încă la stabilirea valo