19 ianuarie 2008
STUDIU. Un consum ridicat de grăsimi creşte riscul de prostată nonagresivă cu 100%, conform unui nou studiu. Acest tip de grăsimi este foarte utilizat pe piaţa alimentară datorită faptului că îşi poate extinde viaţa pe o perioadă lungă de timp şi pentru că aromele sunt stabile. Ele au înlocuit grăsimile în stare naturală şi uleiul vegetal într-o varietate de aplicaţii culinare. Studiile efectuate în trecut au relevat însă faptul că aceste grăsimi cresc nivelul colesterolului LDL, îl reduc pe cel al HDL, pot cauza inflamaţii care determină disfuncţii endometriale şi, de asemenea, pot provoca alte boli cardiovasculare.
FÅRÅ GRÅSIMI. Un nou ingredient, înlocuitor al untului în prăjituri, pâine şi produse de patiserie, reduce conţinutul de grăsime al produsului cu 97%, conform spuselor producătorilor. Acesta a fost conceput special pentru această reducere semnificativă a grăsimii şi reprezintă un amestec de tapioca, amidon şi apă. Indiferent de reţeta după care se prepară produsul, ingredientul înlocuieşte 50% din grăsimi, dar producătorii sunt gata să crească procentul până la 97. Până acum, mai multe companii producătoare au scos pe piaţă astfel de ingrediente, menite să reducă grăsimile din produse.
DESCOPERIRE. Un nou soi de fructe provenite din Noua Zeelandă este de acum disponibil şi în Europa. Acestea sunt mult mai bogate în antioxidanţi şi mai sănătoase. Consumul de fructe proaspete a scăzut dramatic şi va continua în această direcţie, întrucât consumatorii optează pentru cele mai exotice, de exemplu, afinele. Ca răspuns la aceste cerinţe, un grup de cercetători a descoperit nişte fructe precum kiwi-ul galben sau merele cu pulpă roşie, care conţin antocianină. Noul tip de kiwi este disponibil şi în Europa, în timp ce merele vor apărea în curând.
NOUTÅŢI. O pagină de internet