Folosirea unor produse dure pentru degresarea pielii nu face decat sa distruga stratul protector format din ulei, grasime si apa.
Produsele cosmetice scumpe sunt mai bune in comparatie cu cele mai ieftine. Ciocolata consumata in exces duce la aparitia acneei. Feliile de castravete aplicate pe ochi fac sa dispara cearcanele. Pasta de dinti poate fi folosita impotriva herpesului. Acestea sunt doar cateva dintre miturile demontate de catre dermatologi impreuna cu specialistii in cosmetica citati de site-ul iVillage.
Potrivit specialistilor de la Institutul International de Dermatologie din Anglia, atat timp cat starea de sanatate a organismului este buna, nu exista nicio dovada care sa lege alimentele consumate de starea tenului.
Cu toate acestea, in momentul in care exista o predispozitie catre un ten acneic, ca urmare a unei afectiuni mostenite genetic, nivelul crescut de zahar din alimente poate duce la cresterea nivelului hormonal si in mod implicit la hiperstimularea pielii.
1 Un alt mit se refera la raportul calitate-pret existent in cazul produselor cosmetice. Contrar a ceea ce majoritatea persoanelor considera, dermatologii anunta ca nu trebuie sa se aleaga un produs strict dupa eticheta, ci dupa ce a fost efectuat, in prealabil, un test de toleranta la ingredientele continute de acesta.
2 Contrar asteptarilor, senzatia de piele care va "strange" dupa ce v-ati spalat pe fata nu reprezinta un simptom al sanatatii pielii si al curateniei. Pielea prezinta la suprafata un strat protector, care actioneaza precum o bariera in calea bacteriilor si a microbilor.
Acest strat, format din grasime, ulei si apa, sta la suprafata pielii protejand-o impotriva impuritatilor. "Curatarea tenului cu ajutorul unor produse dure, precum sapunul, nu face decat sa distruga acest strat protector, care se reface in opt ore