Neveste, ibovnice, iubite. Se vorbeste si s-a vorbit mult despre femeile din spatele politicienilor. Daca amantele secrete din istoria Romaniei sunt mentionate pe scurt in scrierile vremii, intregirea povestilor de amor ale domnitorilor fiind mai mult sau mai putin rodul imaginatiei scriitorilor, dupa aparitia presei tabloide, aventurile politicienilor au fost disecate pe toate partile.
Ibovnicele domnitorilor
Velica, tiitoarea lui Mihai Viteazul. Maria Obrenovici, marea pasiune a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Elena Lupescu, amanta si apoi sotia lui Carol al II-lea.
Strada Biserica Amzei. In prag de seara a anului 1860, o silueta barbateasca, abia intrezarit chipesa, isi indreapta pasii spre casa cu numarul 3. Privirile curioase de dupa perdelele vecine s-au saturat demult sa iscodeasca ceva ce nu pot patrunde. Deoarece casa este bine ascunsa de grilajul inalt din fata, captusit, pe dinauntru, cu tabla de fier.
Si daca privirile s-au lasat pagubase, urechile se lafaie demult in bratele scandaloase ale zvonurilor. Cum ca oamenii din mahalaua Amzei l-au vazut de multe ori pe domnitorul Cuza venind aici, in civil, pentru a-si odihni grijile pe umarul unei femei. Frumoasa, spirituala, cu ochi stralucitori...
Intr-adevar, Alexandru Ioan Cuza, caci el era barbatul care se indrepta hotarat spre casa cu numarul 3 (ce aminteste in mod izbitor de triunghiul conjugal) cumparase un imobil pe care il vizita des.
Il inzestrase cu mobila luxoasa de la Paris, covoare orientale si alte obiecte de pret: tablouri, icoane, carti rare... In mijlocul acestor "nimicuri" valoroase, Ea, prezenta feminina ce-l subjugase pe noul domn al tarii. De unde a pornit totul? Caci nimic nu-i intamplator, mai ales cand vine vorba despre dansul pasiunii.
Cand Cuza a fost numit parcalab la Galati, in 1852, au aparut pr