Tinerii anului 2008 nu mai sunt cei de acum cinci ani. Sunt constienti de deficitul de forta de munca si profita de pozitia privilegiata pe care o au intr-o piata care duce lipsa de oameni pregatiti. In coltul opus se afla angajatorii care, convinsi de de
Tinerii isi cer drepturile
Banii par sa fie principalul argument pe care il iau in considerare cei mai multi dintre tineri in momentul in care decid sa se angajeze. Potrivit unui studiu realizat anul trecut de compania de cercetare Synovate, peste 60% dintre tineri vor sa se lucreze pentru a avea un salariu mare.
Si cei mai multi dintre ei isi doresc salarii de pornire de peste 500 de euro si chiar 1.000 de euro, in conditiile in care companiile din piata ofera, in medie, 300 de euro pentru pozitii de entry-level.
"In ceea ce priveste un loc de munca intr-o banca, ma astept la un salariu de cel putin 500 de euro pe luna", spune Claudiu Paruschi, absolvent al Facultatii de Comert International din cadrul Universitatii Spiru Haret din Bucuresti.
Bonurile de masa, un beneficiu atat de raspandit in pachetele companiilor, nu par sa-i impresioneze foarte mult pe tineri.
Andreea D., asistent productie la o companie de productie TV de pe piata locala, explica ca "bonurile de masa nu sunt necesare la un salariu de care esti multumit".
"Bonurile de masa nu ma intereseaza atat de mult, as renunta oricand la ele, spre exemplu, pentru oportunitatea de a participa la traininguri", explica Denisa B., front desk officer in cadrul Ernst& Young, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala de audit si consultanta financiara.
Mai mult decat atat, tinerii isi cunosc prioritatile si ar renunta oricand la un benficiu daca exista alta modalitate de remunerare mai utila pentru dezvoltarea lor profesionala.
"Teambuildingurile si trainingurile nu ar trebui s