Mapele profesionale tranmise presei de CSM reprezinta cel mult un curriculum vitae. Ele nu contin nici o referire la santiunile aplicate sau motivele acestora si nici aprecierile superiorilor sau ale partidului, ca in cazul Norica Nicolai. Unele dintre ele sint incomplete, CSM declarind, asemenea SRI-ului, ca "nu detine informatii". Procurori contestati de-a lungul vremii, obiect al unor scandaluri de presa sau chiar al unor anchete ale Parchetului, apar in datele furnizate de CSM doar cu aprecieri de "foarte bine", semn ca sistemul i-a protejat.
Din cei doisprezece magistrati pentru care s-au facut publice fragmente din mapele profesionale, unsprezece nu au fost sanctionati nici macar o data de-a lungul carierei, ba din contra, au primit doar calificative de "foarte bine". Din perioada comunista a activitatii acestora nu apare nicio informatie relevanta.Tapul ispasitor este procurorul Ciprian Nastasiu, a carei sanctiune din 2007 este de notorietate publica.
Ilie Piciorus
Potrivit datelor CSM, din 1981 si pina acum procurorul nu a fost sanctionat niciodata si " a fost apreciat cu calificativul foarte bine".
Ilie Piciorus este cel care l-a trimis in judecata pe disidentul Gheorghe Ursu, desi acesta era deja mort, dupa ce fusese torturat in beciurile Securitatii. De numele lui Piciorus se leaga si sinuciderea tinarului procuror Cristian Paniat.
CSM a inceput o ancheta la solicitarea Ministerului Justitiei, dar dupa trei luni ea s-a finalizat cu aprecierea ca activitatea lui Piciorus a fost impecabila.
Gheorghe Muscalu
CSM informeaza ca fostul procuror sef al DIICOT este imaculat. Din 1997 si pina in prezent calificativele obtinute de acesta sint de "foarte bine" si nu a fost niciodata sanctionat.
In realitate, Muscalu a divulgat in direct la un post de televiziune identitatea unui mart