Contractele corporate de cazare a expatilor pe o perioada mai lunga de timp genereaza 90% din veniturile hotelului Sofitel din Capitala, aflat sub managementul Accor, potrivit reprezentantilor companiei. Sofitel are incheiate contracte cu companii din Germania, Franta sau Marea Britanie.
Practic, peste sapte milioane de euro sunt asigurate din aceste contracte, avand in vedere ca cifra de afaceri inregistrata de Sofitel anul trecut a fost de circa 8,5-9 milioane de euro.
"Cifra de afaceri s-a marit usor fata de anul 2006, iar in acest an vrem sa o mentinem, bazandu-ne pe capacitatea de a atrage grupuri de business si de a mentine rezervarile individuale pe segmentul business la un nivel foarte ridicat", a spus Gabriela Rotariu-Bergeron, director of sales& marketing al hotelului Sofitel.
In acelasi timp, gradul de ocupare a hotelului s-a situat la 74%, cu circa 2% mai scazut fata de anul precedent.
"In 2008 prevedem o scadere a gradului de ocupare, pana la 70%", a precizat directorul de sales&marketing al hotelului. Reprezentantii companiei si-au bugetat in ultimii ani usoare scaderi ale gradului de ocupare si ale veniturilor ca urmare a cresterii concurentei pe piata hoteliera. Anul acesta piata hoteliera va primi cea mai mare capacitate de locuri de cazare de patru si cinci stele din ultimii ani prin deschiderea hotelului Radisson de cinci stele pe Calea Victoriei si operarea la capacitate totala a Rin Grand Hotel, de patru stele.
Acestea vor creste cu 50% capacitatea pe segmentul de patru si cinci stele, aducand 2.000 de camere in plus in Capitala. Pe piata de patru stele, jucatori importanti mai sunt Novotel, Ramada, Golden Tulip sau Phoenicia, iar pe piata de cinci stele mai activeaza Hilton, Marriott sau Howard Johnson.
Mai mult decat atat, hotelierii sufera din cauza numarului redus de turisti, gradul de ocupare fiind tras in