Cei care au investit bani şi răbdare în importul de chitare electrice, accesorii şi echipamente s-au bucurat de răsplată anul trecut, când piaţa a explodat. 2008 se anunţă şi mai promiţător. Cu numai cinci ani în urmă, dacă voiai să înfiinţezi o formaţie rock şi mai visai să suni şi bine, opţiunile erau puţine. Încercai fie să găseşti pe piaţa second-hand un instrument de o calitate cât de cât acceptabilă, fie să achiziţionezi unul de afară. Alte
Cei care au investit bani şi răbdare în importul de chitare electrice, accesorii şi echipamente s-au bucurat de răsplată anul trecut, când piaţa a explodat. 2008 se anunţă şi mai promiţător.
Cu numai cinci ani în urmă, dacă voiai să înfiinţezi o formaţie rock şi mai visai să suni şi bine, opţiunile erau puţine. Încercai fie să găseşti pe piaţa second-hand un instrument de o calitate cât de cât acceptabilă, fie să achiziţionezi unul de afară.
Alternativa, producătorul autohton Hora, nu performează pe acest segment şi oferă doar două modele de chitară electrică şi una de bass. Producătorul din Reghin, cunoscut cu adevărat doar pentru viorile sale, a obţinut în 2006 o cifră de afaceri totală de cinci milioane de euro, din care doar vreo 400.000 euro din chitare acustice şi electrice, iar pentru 2007 estimările se învârt în jurul aceleiaşi valori. „Nici nu ştiu cum ar putea să facă performanţă pe acest segment, atâta timp cât o copie de Fender Stratocaster la ei e mai scumpă decât un Squire Bullet, copie oficială Fender la noi“, spune Basil Zârnoveanu, coproprietar, împreună cu fiul său Andrei, al firmei ProGuitar, importatorul oficial în România al celebrei mărci americane de chitare electrice, acustice şi amplificatoare, cel mai mare producător de profil pe plan mondial.
ProGuitar, o investiţie iniţială de 40.000 de euro, a