Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Braila, in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca si Fundatia Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii, lanseaza, vineri, incepind cu ora 11.00, la sediul institutiei, proiectul "Masuri active de ocupare adaptate cerintelor locale".
Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala - componenta Dezvoltarea Resurselor Umane si derulat in perioada 3 ianuarie - 31 decembrie 2008.
Proiectul se adreseaza somerilor tineri (15- 24 ani) care au parasit scoala, cu nivel scazut de calificare sau cu calificari mai putin cerute pe piata fortei de munca si someri de lunga durata din judetul Braila. Se urmareste intensificarea masurilor active de ocupare, prin sprijinirea formarii profesionale in meserii cautate pe piata muncii si obtinerea de certificate recunoscute national care sa creasca mobilitatea si sansele de angajare ale somerilor. Proiectul isi propune realizarea unui studiu al fortei de munca brailene, instruirea somerilor in tehnici de cautare a unui loc de munca, in antreprenoriat si in meseria de vinzator.
Cresterea competitivitatii si productivitatii angajatilor
In aceeasi zi, in acelasi loc, insa o ora mai tirziu, CCIA Braila lanseaza proiectul "Program de instruire pentru cresterea adaptabilitatii, competitivitatii si productivitatii angajatilor". Proiectul, finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala - componenta Dezvoltarea Resurselor Umane, va fi implementat in parteneriat cu Universitatea Constantin Brancoveanu - Facultatea de Management Marketing in Afaceri Economice, in perioada 3 ianuarie - 31 decembrie 2008.
Proiectul are ca obiectiv imbunatatirea pregatirii profesionale si obtinerea de noi co