Primul an în Uniunea Europeană i-a priit medicinei estetice româneşti. Domeniul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri mai mare cu circa 50%, iar încasările şi numărul de pacienţi vor continua să crească şi în 2008. Medicul Mihaela Leventer răsfoieşte registrele de anul trecut ale clinicii de chirurgie estetică şi dermatologie cosmetică Dermastyle, pe care o deţine în Bucureşti. „Uite, prin ianuarie-februarie aveam încasări de 1.000-1.500 de euro pe z
Primul an în Uniunea Europeană i-a priit medicinei estetice româneşti. Domeniul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri mai mare cu circa 50%, iar încasările şi numărul de pacienţi vor continua să crească şi în 2008.
Medicul Mihaela Leventer răsfoieşte registrele de anul trecut ale clinicii de chirurgie estetică şi dermatologie cosmetică Dermastyle, pe care o deţine în Bucureşti. „Uite, prin ianuarie-februarie aveam încasări de 1.000-1.500 de euro pe zi. Din vară, au ajuns între 3.000 şi 5.000 de euro pe zi, în condiţiile în care preţurile nu s-au prea modificat“, spune ea. Saltul a avut loc şi pe fondul investiţiei de 265.000 de euro într-o serie de aparate ultramoderne, unice în ţară. Una peste alta, cifra de afaceri a clinicii doctorului Leventer a crescut de la puţin sub 200.000 de euro pe an, în 2005 şi 2006, la circa 450.000 de euro în 2007.
Însă, în evoluţia pozitivă a cifrei de afaceri, atât în cazul Dermastyle, cât şi în cazul celorlalte clinici private de chirurgie estetică din România, cântăresc foarte mult şi alţi factori: creşterea veniturilor şi aderarea la Uniunea Europeană, care a îmbunătăţit imaginea ţării noastre în ochii multor occidentali.
„Piaţa de chirurgie estetică este în creştere şi putem spune că s-a triplat din punctul de vedere al ofertei.
Există azi cam 20 de clini