Dupa indelungi controverse legate de modificarea taxei de prima inmatriculare auto, Comisia Europeana a acceptat oficial varianta propusa de Guvernul Romaniei. Pana la sfarsitul acestei luni, Guvernul va adopta un act normativ cu putere de lege, privind noua modalitate prin care vor fi taxati cei care vor sa isi cumpere o noua masina. La capitolul noutati, romanii trebuie sa stie ca daca isi vand masina in strainatate, pot recupera o parte din bani, iar nivelul taxei poate fi contestat. Dupa indelungi controverse legate de modificarea taxei de prima inmatriculare auto, Comisia Europeana a acceptat oficial varianta propusa de Guvernul Romaniei. Pana la sfarsitul acestei luni, Guvernul va adopta un act normativ cu putere de lege, privind noua modalitate prin care vor fi taxati cei care vor sa isi cumpere o noua masina. La capitolul noutati, romanii trebuie sa stie ca daca isi vand masina in strainatate, pot recupera o parte din bani, iar nivelul taxei poate fi contestat.
Dupa indelungi controverse legate de modificarea taxei de prima inmatriculare auto, Comisia Europeana a acceptat oficial varianta propusa de Guvernul Romaniei.
Pana la sfarsitul acestei luni, Guvernul va adopta un act normativ cu putere de lege, privind noua modalitate prin care vor fi taxati cei care vor sa isi cumpere o noua masina. La capitolul noutati, romanii trebuie sa stie ca daca isi vand masina in strainatate, pot recupera o parte din bani, iar nivelul taxei poate fi contestat. Iata cele mai importante modificari ce vor fi punctate in noua lege: - modalitatea de calcul a taxei, in functie de starea masinii, de capacitatile tehnice si de varsta masinii - au fost introduse proceduri prin care o persoana poate contesta nivelul taxei - modalitatea prin care o persoana poate recupera o suma din valoarea achitata pe taxa, in situatia in care masina este instrainata in afara granitelor - m