Ziua Unirii a fost sarbatorita la Scoala nr. 22, si de elevii din invatamintul primar, si de cei de gimnaziu. In cabinetul de documentare si informare, prof. Adrian Prodea a prezentat activitatea emigratiei romane in perioada 1848 - 1858, dupa care eleva din clasa a VII-a, Cristina Iconaru, a oferit citeva date biografice despre domnitorul Al. I. Cuza. Etapele domniei lui Cuza au fost trecute in revista de elevele din clasa a VIII-a Lenuta Chiper, Gina Chirila si Geanina Neculai. Elevii din clasa a II-a B, Stefan Capitaneanu, Leonard Cotet, Georgiana Scurtu, Alin Robu, Adrian Kirschner, Andreea Ivanof si Valentin Perioanu, au prezentat sceneta "Cinste si onoare, sub indrumarea invatatoarei Silvia Chirila. In final s-a audiat "Hora Unirii" si s-a dansat.
Mai multe activitati dedicate aceluiasi eveniment s-au desfasurat si la Scoala "Vasile Alecsandri". Invatatorii si dirigintii au explicat elevilor care este semnificatia zilei de 24 ianuarie la fiecare clasa, iar in pauza mare, toti elevii au iesit in curtea scolii, unde prof. Dan Virgolici le-a vorbit despre Al. I. Cuza, apoi au jucat Hora Unirii. In clase s-au mai organizat scurte programe artistice sau concursuri pe tema Unirii Principatelor Romane.
Aceasta zi importanta pentru istoria Romaniei a fost marcata si de copiii Gradinitei nr. 1 "Narcisa". Grupa mare a prezentat la ludoteca Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" sceneta "Mos Ion Roata si Unirea" sub indrumarea educatoarelor Eugenia Chirita si Georgiana Tibah, iar grupele mica si mijlocie au ramas in gradinita si au sarbatorit Ziua Unirii alaturi de educatoarele Ecaterina Banica, Antoneta Babeanu si Ionelia Gheorghita. Grupa pregatitoare, indrumata de educatoarea Tudorita Manea a prezentat, tot in gradinita, un spectacol muzical-literar "Toti romanii cinta Hora Unirii". Directoarea gradinitei, educatoarea Stanica Mirica, a spus ca a fo