» Sute de constanteni, oameni simpli, politicieni si directori de institutii, s-au prins ieri in hora unirii.
» Autoritatile le-au oferit tuturor participantilor o portie de fasole cu ciolan si un pahar de vin fiert.
Ziua unirii a fost sarbatorita, in Constanta, de cateva sute de persoane. Manifestarile au inceput cu un Te Deum oficiat la catedrala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", care a fost urmat de un ceremonial militar, alocutiuni oficiale si un moment artistic. In piata Ovidiu, unde circulatia rutiera a fost intrerupta inca de dimineata, sute de oameni au invartit hora unirii, indiferent daca erau politicieni, directori, militari sau muncitori. Imediat dupa ce muzica a incetat, majoritatea celor prezenti s-au asezat la coada pentru a gusta surpriza zilei: fasolea cu ciolan dezosat si vinul fiert. Purtatorul de cuvant al Fortelor Navale Romane, lt.-cdor Ion Burghisan, a declarat ca fasolea a fost fiarta in cazane de armata. In total au fost pregatite o mie de portii, tot atatea chifle, zeci de kilograme de salata de varza acra, muraturi, si mult vin fiert. Prepararea mancarii a durat o zi si o noapte si s-a facut dupa metodele traditionale ale armatei. "Am pus multa ceapa tocata, bulion si afumatura. Asta este reteta prin care fasolea iese intotdeauna foarte buna. La vin am adaugat scortisoara, pentru aroma", a declarat unul dintre bucatari.
"Am vrut sa fie ceva deosebit fata de ceilalti ani, mai ales ca anul acesta se implinesc si 130 de ani de la realipirea Dobrogei la patria-mama", a declarat prefectul judetului, Danut Culetu, cu putin inainte sa guste din bucatele pregatite. Festinul a fost organizat de Garnizoana Constanta, cu sprijinul Institutiei Prefectului si al unor sponsori.
Declaratii
» Vocea poporului
In ciuda faptului ca au stat la o coada de cateva sute de persoane pentru a pune mana pe o portie d