"Worschtkoschtprob" sau "Festivalul degustarii carnatilor banateni" a fost pana in 1989 o manifestare privata in interiorul redactiei unui ziar de limba germana din Timisoara. Acum, concursul a ajuns la editia a 36-a si este unul dintre cele mai importante evenimente mondene ale Banatului.
Sute de timisoreni, prieteni si cititori ai echipei redactionale de la ziarul german "Banater Zeitung" s-au intalnit, ieri, la Casa Adam Müller Güttenbrunn din Timisoara, pentru a se infrupta din tot felul de bunatati culinare, la cea de-a 36-a editie a "Festivalului degustarii carnatilor banateni". Prima editie a manifestarii a fost organizata in 1972 de catre nemtii din Banat. "Degustarea carnatilor banateni" sau "Worschtkoschtprob" nu a fost privita cu ochi buni de regimul de la acea vreme, asa ca, dupa 1985, sarbatoarea s-a intrerupt brusc, fiind reluata dupa Revolutie. Acum, momentul este considerat drept unul dintre cele mai interesante evenimente mondene din Timisoara.
In acest an, la concurs s-au inscris 20 de producatori particulari, care prepara carnatii pentru uzul familiei, precum si peste 20 de firme din judetele Timis, Caras-Severin si Arad. Unele produse au fost cumparate din supermarketuri, acestea provenind mai ales din Ungaria. Ca in fiecare an, oaspetii au fost primiti de directorul Casei Adam Müller Güttenbrun (AMG), Karl Singer, care a amintit ca, in trecut, prepararea carnatilor a fost un eveniment de familie si, deci, cel mai bun prilej ca toate rudele sa se intalneasca macar o data pe an. Acum, o data pe an, isi dau intalnire si prietenii apropiati ai cotidianului si degusta preparate de carmangerie, dar si de patiserie, mare parte fiind dupa retete nemtesti. Oaspetii au fost nerabdatori sa le fie deschise usile salii de la AMG, pentru a se infrupta din bunatati. Incaperea s-a umplut imediat, in centrul atentiei fiind, desigur, produsele