Disputele cu partenerul de viata pot fi benefice pentru sanatate, potrivit unui studiu american publicat in "Journal of Family Communication". Rata mortalitatii este de doua ori mai mare in randul cuplurilor care nu reusesc sa-si exprime furia decat in cele in care unul dintre parteneri alege sa se exteriorizeze, potrivit acestui studiu la care au participat 192 de cupluri si care s-a desfasurat pe o perioada de 17 ani.
La finalul studiului, cuplurile in care niciunul dintre parteneri nu si-a exprimat furia au prezentat de cinci ori mai multe riscuri de a fi amandoi decedati, fata de cuplurile adepte ale disputelor. "Cand se formeaza un cuplu, una din principalele sarcini ale acestuia este de a sti sa ajunga la reconciliere in momentul in care apare o disputa", a declarat Ernest Harburg, profesor la Universitatea din Michigan. "Daca partenerii nu-si exprima furia, daca exista resentimente fata de partener si nu se incearca rezolvarea conflictului, atunci cu siguranta vor aparea probleme grave de sanatate", a adaugat el.
Studii precedente au demonstrat ca reprimarea starilor negative poate creste riscul de maladii cardiace sau de tulburari ale tensiunii arteriale.
Cancan Disputele cu partenerul de viata pot fi benefice pentru sanatate, potrivit unui studiu american publicat in "Journal of Family Communication". Rata mortalitatii este de doua ori mai mare in randul cuplurilor care nu reusesc sa-si exprime furia decat in cele in care unul dintre parteneri alege sa se exteriorizeze, potrivit acestui studiu la care au participat 192 de cupluri si care s-a desfasurat pe o perioada de 17 ani.
La finalul studiului, cuplurile in care niciunul dintre parteneri nu si-a exprimat furia au prezentat de cinci ori mai multe riscuri de a fi amandoi decedati, fata de cuplurile adepte ale disputelor. "Cand se formeaza un cuplu, una din pr