FIARA. Atunci cand colegii sai nu inscriu, "Neo" Karabatic rezolva situatiile dificile de unul singur, indiferent ca-i vorba de atac ori aparare Instruiti. Majoritatea handbalistilor din Hexagon au facut pregatire militara la "Bataillon de Jonville"
George Parvan
Rusia, eterna favorita, una dintre marile puteri in handbal, a ramas "de caruta". Adica n-a ajuns intre primele 12 echipe la "europenele" masculine de handbal din Norvegia. Spania, vicecampioana continentala si campioana mondiala acum 3 ani, mai are de doi bani speranta. La fel Croatia, detinatoare a titlului olimpic. Pana acum, doar o singura echipa a mers snur, Franta. Detinatoarea titlului pe "batranul continent". Mai greu, cu Slovacia, in primul meci, cumva norocos cu Spania. Insa, imperial cu Germania, campioana lumii, 26-23 (11-10).
Cu un Henning Fritz titularizat in poarta in defavoarea lui Johannes Bitter, si cu un Kraus extraordinar in partea secunda, nemtii le-au dat ceva emotii francezilor. Dorinta de revansa, dupa semifinala in care au fost "ciupiti" de arbitri, a fost, insa, prea mare. Thierry Omeyer si-a revenit si a parat 12 mingi pe care scria gol, iar Daniel Narcisse, Jerome Fernandez, Bertrand "Bobo" Gille si fratele sau, Guillaume, s-au aparat magistral si au jucat eficient in atac. Majoritatea francezilor au beneficiat, in anii ?90, de instruire intr-un centru militar numit "Bataillon de Jonville".
Cu o clasa peste tot, Nikola Karabatic. Francezul de origine sarba, la doar 23 de ani, a sclipit exact cand era nevoie.
FIARA. Atunci cand colegii sai nu inscriu, "Neo" Karabatic rezolva situatiile dificile de unul singur, indiferent ca-i vorba de atac ori aparare Instruiti. Majoritatea handbalistilor din Hexagon au facut pregatire militara