Nu ezitaţi să reclamaţi produsele neigienice
După cum se ştie, mulţi români obişnuiesc să apeleze la firmele de catering pentru masa de prânz sau cină. Nu mulţi însă cunosc normele de igienă pe care acestea trebuie să le îndeplinească şi în ce condiţii trebuie transportate produsele alimentare.
Nu ezitaţi să reclamaţi produsele neigienice
După cum se ştie, mulţi români obişnuiesc să apeleze la firmele de catering pentru masa de prânz sau cină. Nu mulţi însă cunosc normele de igienă pe care acestea trebuie să le îndeplinească şi în ce condiţii trebuie transportate produsele alimentare.
Transportul alimentelor de la firma de catering la destinaţia finală este una dintre cele mai importante etape ale procesului de servire a clientului, întrucât trebuie să se respecte lanţul frigorific şi norme stricte de igienă. În Hotărârea de Guvern 952/2004 sunt prevăzute normele ce trebuie respectate de producători. Astfel, mijloacele de transport sau containerele pentru transportul produselor alimentare trebuie să fie curate şi în bună stare de funcţionare, pentru ca alimentele să fie protejate împotriva contaminării. De asemenea, recipientele din vehicule nu trebuie utilizate pentru transportul altor materii decât al produsele alimentare, dacă astfel acestea pot fi contaminate. Dacă în containerele cu care sunt transportate produsele alimentare se află şi altfel de materiale sau dacă sunt transportate simultan trebuie separate. Produsele alimentare care sunt sub formă lichidă, de granulă sau pudră trebuie transportate în recipiente rezervate exclusiv transportului de produse alimentare.
REGULI. Toate ustensilele, componentele sau echipamentele care intră în contact cu alimentele trebuie să fie igienizate suficient şi frecvent, să fie instalate în aşa fel, încât să se permită igienizarea adecvată a echipamentu