Adrian Nastase incearca sa dea lovitura, in februarie, la Consiliul National al PSD, cand ar urma sa fie propus presedinte al Consiliului. Functia, ocupata in prezent de Dan Mircea Popescu, n-a reprezentat niciodata o miza in partid, Consiliul National reunindu-se la perioade foarte mari de timp si nefiind, prin urmare, o structura operativa.
Ea permite insa titularului ei sa faca parte de drept din conducerea centrala a partidului, conducere pe care Adrian Nastase a fost fortat sa o paraseasca acum mai bine de doi ani, dupa „noaptea cutitelor lungi” de la Hotel Confort.
Revenirea lui Nastase este pregatita de cateva luni de un grup de pesedisti nemultumiti de Mircea Geoana, dar care stiu ca in acest an electoral nu pot rupe partidul. Scenariul gandit de acestia este crearea senzatiei ca Nastase nu doreste neaparat functii in PSD, dar ca partidul il doreste si il cheama inapoi. Nastase insusi spune ca „unii” din partid i-au „sugerat” sa candideze pentru aceasta functie.
El ne-a declarat ieri ca va accepta sa se intoarca in conducerea partidului doar daca va sesiza ca ceilalti colegi ai sai sunt capabili sa faca fata unei „filosofii a reconcilierii”: „Daca va fi un mesaj puternic pentru unitatea noastra, sigur ca voi accepta o formula prin care sa contribui cu idei pentru partid. Doar atunci, daca voi primi o propunere sa fac parte dintr-o echipa de conducere, voi accepta”.
Integral in Gandul Adrian Nastase incearca sa dea lovitura, in februarie, la Consiliul National al PSD, cand ar urma sa fie propus presedinte al Consiliului. Functia, ocupata in prezent de Dan Mircea Popescu, n-a reprezentat niciodata o miza in partid, Consiliul National reunindu-se la perioade foarte mari de timp si nefiind, prin urmare, o structura operativa.
Ea permite insa titularului ei sa faca parte de drept din conducerea centrala a