Două primării vor da un semnal puternic la aceste alegeri locale: Bucureştiul şi Clujul. Obiectivul PD-L este să-şi menţină aceste „redute“ pentru a-şi consolida asaltul în următoarele confruntări. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
1 /.
Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat în decembrie, la Realitatea TV, că nu exclude posibilitatea de a candida pentru un nou mandat, pentru că de conducerea partidului se va ocupa o echipă formată din Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Valeriu Stoica.
PSD ar putea miza pe Vasile Puşcaş, însă acesta evită să candideze, motivând că nu are experienţă în administraţia locală. Social-democraţii consideră că Puşcaş le poate aduce mai multe voturi pentru consiliul local şi consiliul judeţean, chiar dacă pierde în faţa lui Emil Boc. „Nu am stabilit cine va fi candidatul pentru municipiul Cluj- Napoca. Vom face un sondaj pentru a vedea cine este cel mai potrivit. Nu vor conta doar notorietatea şi încrederea. Va conta şi cât corespunde profilul candidatului cu funcţia de primar“, a declarat Vasile Dâncu, cel care se ocupă de stabilirea candidaţilor PSD din localităţile clujene.
Obiectiv minim pentru UDMR
Din partea UDMR va candida Laszlo Attila, pre- şedintele filialei clujene a Uniunii. Acesta a recunoscut însă de la bun început că nu are şanse pentru a câştiga. „Ţintele sunt de a ne consolida sau conserva situaţia actuală. Vrem să avem o prezenţă de circa 20% în consiliul local al municipiului şi în consiliul judeţean“, a declarat el. Nominalizarea sa oficială va fi decisă de UDMR Cluj în şedinţa de marţi a Consiliului Reprezentanţilor Unionali ai UDMR.