» Edilii din sectorul 2 au gasit o noua solutie pentru cazarea familiilor evacuate: mansardarea blocurilor existente.
» Construirea apartamentelor la mansarda costa de patru ori mai putin decat o locuinta de pe piata libera.
» Autoritatile au investit pentru crearea de locuinte sociale in doua blocuri din Lunca Florilor.
Criza de locuinte sociale pentru persoanele evacuate din casele nationalizate i-a determinat pe edili sa gaseasca noi metode pentru a le asigura un acoperis deasupra capului miilor de oameni ramasi in strada. Una dintre solutii este mansardarea blocurilor care implica cheltuieli mai mici fata de achizitionarea de apartamente de pe piata libera. Costurile sunt de aproape patru ori mai scazute, ceea ce inseamna ca se pot asigura mai multe locuinte cu bani de la buget. Primele opt familii s-au mutat sambata in primul bloc mansardat din sectorul 2.
Prima mansardare
Primul bloc mansardat de edilii sectorului 2 a fost nr. 17, situat pe Aleea Lunca Florilor nr. 5, o zona unde majoritatea imobilelor aratau jalnic. Cele doua blocuri care apartin primariei, nr. 16 si 17, erau intr-o stare avansata de degradare: instalatiile erau distruse, utilitatile au fost sistate, camerele aveau igrasie, iar tamplaria disparuse demult. Lucrarile au inceput intai la nr. 5, unde blocul a fost deja reabilitat termic, consolidat si i s-a refacut fatada. La constructia existenta au fost adaugate opt apartamente cu doua camere la mansarda, care au fost atribuite familiilor evacuate din casele nationalizate. Cel de-al doilea bloc mansardat de primarie va fi gata pana la sfarsitul acestei luni.
Cheltuieli mai mici
Cheltuielile pentru construirea unui apartament la mansarda s-au ridicat la 21.600 euro, de aproape patru ori mai putin decat ar costa o locuinta similara achizitionata de pe piata libera. "Datorita