Autorităţile locale nu au construit nicio locuinţă pentru tinerii căsătoriţi sau angajaţii calificaţi cu domiciliul în mediul rural, deşi astfel de proiecte sunt incluse în legislaţie din 1996, iar Guvernul a stabilit anual nivelul subvenţiei de care ar fi urmat să beneficieze persoanele respective. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a elaborat un proiect Hotărâre de Guvern privind aprobarea normelor de stabilire a cuantumului subvenţiei pentru acest an. Acest proiect se referă la locuinţele construite de consiliile locale pentru tinerii căsătoriţi, persoanele calificate din agricultură, învăţământ, sănătate, administraţie publică şi alte categorii de persoane stabilite de autorităţile locale.
În nota de fundamentare a acestui proiect propus de Ministerul Dezvoltării se arată că, până în prezent, nu au existat bani la bugetele locale pentru astfel de programe, consiliile locale nu au cerut bani, iar Guvernul nu a dat nici o subvenţie, deşi aceasta este în prezent de până la 30% din valoarea casei pentru cei care au un venit mediu net lunar pe membru de familie de până la 581 de lei. Pentru cei care venitul mediu este cuprins între 582 şi 670 de lei, subvenţia este de 20%, iar cei care au un venit mai mare, de 705 – 794 de lei, au parte de o subvenţie de doar 5%. (Mediafax)
Autorităţile locale nu au construit nicio locuinţă pentru tinerii căsătoriţi sau angajaţii calificaţi cu domiciliul în mediul rural, deşi astfel de proiecte sunt incluse în legislaţie din 1996, iar Guvernul a stabilit anual nivelul subvenţiei de care ar fi urmat să beneficieze persoanele respective. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a elaborat un proiect Hotărâre de Guvern privind aprobarea normelor de stabilire a cuantumului subvenţiei pentru acest an. Acest proiect se referă la locuinţele construite de consiliile locale pentru tinerii