Salata de pui cu paste
Ingrediente (pentru 6 portii): 2 piepti de pui (sau 4 copane), 75 g macaroane, sare, 1 morcov, 2 tulpini de telina, 1/2 ardei gras (rosu), 4 linguri sos de soia, 2 linguri otet, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, piper proaspat macinat, 50 g arahide prajite, 1 legatura patrunjel verde sau menta proaspata.
Mod de preparare: * Se fierbe carnea de pui (eventual cu zarzavat, ca pentru supa), se desprinde de pe oase (daca este cazul) si se rupe bucati potrivite. * Se rup macaroanele bucati (cam cat un deget de lungi), se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, si se clatesc sub jetul de apa rece. Se curata tulpinile de telina de ate si se taie felii subtiri, iar ardeiul curatat de seminte se taie fasii. Se fierb legumele in apa cu sare circa un minut dupa ce clocoteste apa si se clatesc cu apa rece. * Se prepara un sos din otet, ulei si sos de soia, se gusta de sare si piper si se amesteca cu bucatile de carne, macaroanele, legumele si arahidele. Se lasa salata sa se patrunda cel putin 30 de minute si inainte de-a o servi se incorporeaza frunzele de patrunjel sau de menta, intregi sau taiate cu foarfeca (nu tocate!).
Cassoulet
Ingrediente (pentru 8 portii): 8-10 copane mari de pui (circa 1,5 kg), sare, piper proaspat macinat, 1 lingurita cimbru maruntit, 2-3 linguri ulei, 700 g varza murata, 200 g costita afumata (sau kaiser), 200 g cabanos, 2 morcovi, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 400 g rosii, 2 foi de dafin, 2 crengute de cimbru, 4 fire de patrunjel verde, 2 cuisoare, 4 felii de franzela alba.
Mod de preparare: * Se spala bine copanele de pui, se zvanta si se freaca cu sare, piper si cimbru. Se prajesc - pe toate partile - in uleiul incins, se lasa sa se scurga si se pun intr-o tava mare de friptura, impreuna cu varza, costita, cabanosii, morcovii curatati si taiati b