Supele de pui – extrem de eficiente în caz de răceli
În perioada de iarnă este recomandat consumul anumitor alimente pentru ca organsimul să fie mai puternic în faţa răcelilor şi pentru a se menţine în formă. În primul rând, este vital să nu se evite consumul de citrice, susţin nutriţioniştii.
Fie că este vorba de portocale, lămâi sau grapefruit, cantitatea de vitamina C conţinută în acestea este foarte mare şi ajută foarte mult sistemul imunitar. Mai mult, vitamina C ajută la menţinerea sănătăţii celulelor. Un alt aliment, care nu trebuie să lipsească, este peştele.
Peştele este o sursă importantă de zinc şi acizi graşi Omega 3. Zincul ajută corpul prin faptul că măreşte producţia de celule albe care asigură imunitatea, mai spun medicii. În acelaşi timp, acizii graşi Omega 3 ajută la prevenirea apariţiei depresiei, afecţiune foarte întâlnită pe timpul iernii. Şi usturoiul este un aliment important. Pe lângă faptul că dă savoare mâncării, usturoiul luptă foarte eficient cu viruşii şi bacteriile ce invadează organsimul.
Din păcate, pentru a avea parte de efectele benefice ale usturoiului trebuie să se consume o jumătate de kilogram pe săptămână. Pentru evitarea deshidratării, mai ales, când se se instalează răceala, este recomandat să se consume supă de pui. Supa fierbinte produce abur care ajută la eliberarea căilor respiratorii şi menţine umezeala la nivelul mucoasei nazale, adaugă medicii. Mai mult, supa de pui conţine şi usturoi. Puiul este o sursă importantă de selenium şi vitamina E, ambele elemente fiind antioxidanţi care măresc imunitatea organismului.
Ovăzul – important pentru păstrarea siluetei
Pentru menţinerea siluetei este recomandat consumul de ovăz. Ovăzul ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, consumul de ovăz face ca senzaţia de foame să apară mai greu. Şi ciupercile trebuie să facă parte di