Mai multe persoane reclamă că au plătit avansuri pentru cumpărarea unor locuinţe într-un bloc virtual. Sursa: Călin Ilea
Trei clujeni au reclamat săptămâna trecută la Poliţia Cluj- Napoca că au plătit avansuri pentru cumpărarea unor apartamente într-un bloc care încă nu a fost construit. În acte, blocul cu zece etaje, situat pe strada Pasteur, nr. 10 din Cluj-Napoca, trebuia finalizat la 1 martie 2007. La faţa locului există în momentul de faţă doar o casă veche. Inspectorul Raluca Seucan de la IPJ Cluj a precizat că plângerile penale ale clujenilor privesc infracţiunea de înşelă ciune.
„La Poliţia Cluj-Napoca există un dosar penal cu cinci plângeri depuse de cei care se consideră înşelaţi în această poveste“, a spus inspectorul Seucan. Una dintre persoanele care se consideră înşelate este Magdalena Arie- şan, din Turda. „Am aflat dintr-un ziar de anunţuri de construcţia blocului. Am încheiat actele cu Sebastian Leontiuc şi am plătit un avans de 8.400 de euro.
În contract se arată clar că locuinţa se predă la data de 1 martie 2007, pe baza unui proces-verbal de predare-primire. Acelaşi contract mai prevede că dacă locuinţa nu este predată la timp, contractantul va plăti o penalizare de 0,05 la sută din preţul locuinţei pentru fiecare zi de întârziere“, a spus Arieşan.
Promisiuni de returnare a banilor
O altă clujeancă ce a plătit un avans de 7.500 de euro este din Turda şi nu vrea să-şi dezvăluie numele pentru că cei de la firma constructoare Europlan, reprezentată de Sebastian Leontiuc, i-au promis că îi vor da avansul înapoi. „Firma are sediul în Timişoara şi am depus o cerere de reziliere pentru a putea primi banii înapoi în două tranşe. Dar nu se ştie când“.
În cazul femeii, Sebastian Leontiuc s-a angajat să termine acelaşi bloc la data de 1 mai 2007. O a treia persoană care se consid