Noni este un fruct originar din Tahiti. Ştiinţific, fructul este cunoscut sub denumirea de Morinda citrifolia şi creşte în arbori care-şi păstrează totdeauna culoarea verde.
Noni este un fruct originar din Tahiti. Ştiinţific, fructul este cunoscut sub denumirea de Morinda citrifolia şi creşte în arbori care-şi păstrează totdeauna culoarea verde.
Când este crud, fructul se aseamănă la formă cu cartoful, numai că este de culoare verde. La maturitate, fructul este de culoare albă, fapt care i-a atras denumirea de "Fructul de brânză". În ţara de origine, Noni este consumat crud sau pregătit cu diverse condimente şi nu lipseşte din meniu.
Când sunt prăjite şi seminţele devin comestibile. Specialiştii spun că substanţele biologice active, aminoacizii, vitaminele şi mineralele care fac parte din compoziţia sa îi atribuie acţiunea de regenerare şi vindecare.
O cură cu Noni sau cu suc are efecte salutare în lupta cu diverse boli: menţine tensiunea în limite normale, previne depresiile, încetineşte procesul de senilitate la vârstnici, ameliorează boala ulceroasă şi durerile articulare, uşurează digestia. Fructul are proprietăţi cicatrizante şi anticancerigene.