Conform agentiei de presa Reuters, Societe Generale a fost avertizata, inca din noiembrie 2007, de catre bursa Eurex, in legatura cu plasamentele facute de traderul Jerome Kerviel, a anuntat, astazi, procurorul general al Parisului, Jean-Claude Marin, sporind presiunile asupra bancii pentru a explica amploarea pierderilor.
Kerviel a recunoscut ca si-a ascuns activitatile fata de superiori, dar a spus ca si alti traderi au incalcat regulamentul bancar.
Autoritatile franceze au formulat astazi acuzatii de tentativa de frauda impotriva traderului parizian care a provocat pierderi de 4,9 miliarde de euro grupului financiar Societe Generale.
Jerome Kerviel, in varsta de 31 de ani, a intrat neautorizat in baza de date a grupului si a falsificat e-mailuri si documente pentru a ascunde tranzactii in valoare totala de 50 de miliarde de euro, potrivit reprezentantilor Societe Generale.
In cotidianul francez Le Point a aparut informatia conform careia, pe 9 ianuarie, cu 15 zile inainte de dezvaluirea dezastrului cu care s-a confruntat Societe Generale, Robert A. Day, membru al consiliului de administratie al SocGen din 2002, a vandut actiuni in valoare 85,745 milioane euro.
De asemenea, doua fundatii, cu care acesta are legatura, Robert A. Foundation si Kelly Day Foundation, au vandut, pe 10 ianuarie, actiuni in valoare de 8,63 milioane euro si respectiv 959.066 euro.
Avocatul actionariatului Societe Generale, victima unei fraude de 4,9 miliarde euro, a anuntat astazi depunerea unei noi plangeri impotriva lui Robert A. Day, pentru "manipularea cursului" si utilizarea frauduloasa a unor informatii confidentiale.
Ziarul Financiar
Conform agentiei de presa Reuters, Societe Generale a fost avertizata, inca din noiembrie 2007, de catre bursa Eurex, in legatura cu plasamentele facute de tr