La FotoCabinet, maestrul Eugen Ciocan şi scenografa Irina Solomon îţi fac portretul à la Belle Epoque. Operaţiunea te costă câteva zeci de lei. Sursa: EVZSursa: Cosmin Marinescu
1 /.
În subsolul casei în care locuieşte Andrei Pleşu se fac portrete. Aici, pe strada Paris, în cămăruţele cu pereţi pictaţi, printre jobenuri şi umbrele, pe ritmuri de jazz, Eugen Ciocan, Maître Photographe de la Belle Epoque, încearcă să le amintească oamenilor frumuseţea. În colţul lui de Bucureşti frumos şi retro, la FotoCabinet, a reînviat ritualul vizitei la fotograf, chiar dacă toată lumea are astăzi un aparat digital. Face „fotografii după chipul şi asemănarea ta“, după tehnica tradiţională - pe peliculă, tratată sepia şi, la cerere, colorată manual.
Un portret - făcut la singurul cabinet din sud-estul Europei care mai oferă ca serviciu public colorarea manuală a fotografiei - costă între 40 şi 290 de lei, în funcţie de mărime, la care se adaugă tarifele pentru machiaj (25 de lei) şi costum (25 de lei).
Paleologu, Djuvara, Băsescu
„O fotografie străbate, într-un fel, eternitatea. Şi nu poţi s-o străbaţi casual. Se cuvine s-o străbaţi ceremonial“, spune zâmbind maestrul. FotoCabinetul, „colţul acesta de mic sărbătoresc“, l-a deschis în urmă cu vreo cinci ani, pe George Enescu, nr. 3, colţ cu Calea Victoriei. Doi ani a stat pe tuşă din lipsă de locaţie. Iar de anul trecut, deşi „ar fi fost bine să stea în Centrul Istoric“, s-a mutat lângă Guvern, în casa în care, la etaj, stă Andrei Pleşu, iar la parter se află concept store-ul British Gallery.
Portrete realizate de Eugen Ciocan, împreună cu partenera sa, scenografa Irina Solomon, şi-au pus în ramă şi personalităţi ca Alexandru Paleologu, Horia- Roman Patapievici sau Neagu Djuvara, dar şi oameni simpli care „îşi doresc ceva în amintirea unor lucruri pe care nu le mai