Pentru că nu au vandalizat unităţile deja instalate, alte trei WC-uri, în valoare de 40.000 de euro fiecare, vor fi amplasate în sectoarele 2, 3 şi 6.
Cabina se deschide şi intră un bărbat, apoi uşa metalică glisează în urma-i. Maşinăria pufăie, pleoscăie, troscăie. După câteva minute, bucureşteanul iese liniştit, îşi încheie pantalonii tacticos şi-şi vede de drum.
Cele două toalete complet automatizate din Bucureşti, amplasate în Piaţa Charles de Gaulle şi în faţa Casei de Pensii din Vitan, au civilizat locuitorii Capitalei. Şi pentru că bucureştenii au tratat cu respect noua tehnologie care costă 40.000 de euro, autorităţile anunţă că alte trei toalete de acest gen urmează să fie instalate săptămâna viitoare pentru cei în nevoie, dar mai ales pentru cei grăbiţi.
Începem să ne educăm, încet, dar sigur
Reprezentanţii firmei de salubrizare care se ocupă de problema toaletelor ecologice din Capitală au precizat că amplasamentele pentru următoarele trei toalete automatizate vor fi decise săptămâna viitoare. „Le vom monta, de îndată ce se încălzeşte, în zone din sectoarele 2, 3 şi 6“, a precizat Andrei Popovici, directorul general al firmei de salubritate Comex Rom SRL, cea care deţine şi toaletele din plastic.
Acesta s-a arătat impresionat de faptul că, la o jumătate de an de la punerea în funcţiune a primei toalete, nu s-a înregistrat niciun act de vandalism. „Acest lucru mi se pare fantastic. Poate că sunt impresionaţi de cât de bine arată şi poate că le e jenă să o strice. Oricum, rezultatele analizelor noastre ne arată că populaţia tinde să se educe. Dacă în 2006 aveam 80 de toalete din plastic arse, în 2007 - numărul a scăzut la 56“, a mai spus Popovici.
Toaleta care se spală singură, încălzeşte posteriorul şi, culmea, face toate lucrurile astea pe gratis, costă aproape 40.000 de euro, i