Presedintele ANSVSA, Radu Roatis, a declarat ca ordinal privind vanzarea directa a produselor a fost amanat pana la finele lui 2008, in urma discutiilor cu ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, "pentru a identifica posibile situatii in care sa se vina in sprijinul producatorilor".
Radu Roatis a spus ca se incearca sa se aduca la cunostinta producatorilor ce anume inseamna vanzarea directa, adica produsul facut in mod traditional, cum se poate vinde si carei piete sa i se adreseaza acesta, relateaza Financiarul.
Dupa ce Ministerul Agriculturii va crea o directie speciala care se va ocupa de produsele traditionale, ANSVSA va urmari doua aspecte, doua componente majore, respectiv, igiena si trasabilitatea alimentului.
Radu Roatis a subliniat ca aceste alimente, fie ca sunt carnaciori, telemea sau branza de burduf, trebuie produse in conditii de igiena si de trasabilitate.
Strategia este prevazuta a fi implementata pentru o perioada de cinci ani, pana in 2013, si se bazeaza pe implicarea crescatorilor de animale, in functie de responsabilitatile pe care le au ei insisi fata de acestea.
Presedintele ANSVSA, Radu Roatis, a declarat ca ordinal privind vanzarea directa a produselor a fost amanat pana la finele lui 2008, in urma discutiilor cu ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, "pentru a identifica posibile situatii in care sa se vina in sprijinul producatorilor".
Radu Roatis a spus ca se incearca sa se aduca la cunostinta producatorilor ce anume inseamna vanzarea directa, adica produsul facut in mod traditional, cum se poate vinde si carei piete sa i se adreseaza acesta, relateaza Financiarul.
Dupa ce Ministerul Agriculturii va crea o directie speciala care se va ocupa de produsele traditionale, ANSVSA va urmari doua aspecte, doua componente majore, respectiv, igiena si trasabilita