PORTRET ● Povestea celui pe care procurorul Iacob îl acuză de uciderea soţiei
Nimic din tot ce trăieşte acum Cristian Cioacă nu e întâmplător. Totul e bine calculat de alţii. Se merge pe principiul "spune-mi unde te doare, ca să ştiu unde să apăs". Fiecare afirmaţie a lui, mediatizată sau doar rostită la telefon şi preluată de cei care-i ascultau convorbirile, e pusă pe masa de disecţie. Şi transformată apoi în bumerang.
PORTRET ● Povestea celui pe care procurorul Iacob îl acuză de uciderea soţiei
Nimic din tot ce trăieşte acum nu e întâmplător. Totul e bine calculat de alţii. Se merge pe principiul "spune-mi unde te doare, ca să ştiu unde să apăs". Fiecare afirmaţie a lui Cristian Cioacă, mediatizată sau doar rostită la telefon şi preluată de cei care-i ascultau convorbirile, e pusă pe masa de disecţie. Şi transformată apoi în bumerang.
După momentul încătuşării sale a urmat un alt "prag de tensiune". La 18 ianuarie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un reporter îl întreba pe Cristian Cioacă: "Ce probe au mai prezentat împotriva dumneavoastră?". "Am rămas năucit de convorbirile alea telefonice. Înregistrate, nu ştiu..." "Nu ştiaţi că v-a fost ascultat telefonul?", insistă reporterul. "Nu, nu... mi-am imaginat, dar nu în legătură cu această infracţiune. Deci (că mi-au) ascultat telefonul în legătură cu presupusul omor, dar convorbirile telefonice au fost folosite în acest dosar."
PE FIR. Unora, exprimarea "am rămas năucit", le-a plăcut foarte tare. Şi au încercat să o exploateze. Cristian Cioacă are trei telefoane mobile. Unul din ele fusese setat să apeleze cu număr ascuns, fie pentru că el nu voia să i se ştie numărul, fie pentru că-şi imagina că astfel nu va fi interceptat.
Luni, 21 ianuarie, la ora 15:55 şi fix la trei zile după "am rămas năucit", Cristian Cioacă a fost